LEBRON JAMES POLUDIO NAKON NOVE POLICIJSKE BRUTALNOSTI U SAD-u: "Love nas crnce. Da li vam je to sada jasno?"

Ovo je novi slučaj policijske brutalnosti u SAD-u, posebno prema Afroamerikancima, koja je razbjesnila i NBA zvijezdu, najplaćenijeg košarkaša...

  • Show

  • 27. Maj 2020  27. Maj 2020

  • 1

Afroamerička zajednica u Americi je bijesna nakon što su četiri policajca iz Minnesote otpušteni poslije smrti Afroamerikanca Georgea Floyda, kojem je jedan od njih nogom priklještio vrat. Na snimku se čuje kako čovjek, kojem policajac nogom pritišće vrat, govori: "Ne mogu da dišem, ne mogu da dišem."

Ovo je novi slučaj policijske brutalnosti u SAD-u, posebno prema Afroamerikancima, koja je razbjesnila i NBA zvijezdu, najplaćenijeg košarkaša LeBrona Jamesa.

"Love nas. Evo zašto. Razumijete li sad ili vam je sve još u magli? Ostanite budni", napisao je James na Instagramu uz fotografije .Floydovog ubistva i igrača američkog fudbala Colina Kaepernicka, simbola borbe protiv rasizma u američkom sportu.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...