PANDEMIJA NIJE PROŠLA: Dvoje preminulo od virusa korona u RS-u, potvrđeno devet novozaraženih

U posljednja 24 časa Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su dva smrtna slučaja, kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o jednom muškarcu i ženi, srednje i starije životne dobi iz Banjaluke, s hroničnim udruženim oboljenjima, navedeno je u saopštenju ovog instituta.

  • Društvo

  • 28. Maj 2020  28. Maj 2020

  • 0

U Republici Srpskoj novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod devet osoba, a izvršeno je testiranje 479 laboratorijskih uzorka.

Radi se o šest muških i tri ženske osobe, od kojih su tri mlađe, pet srednje i jedna starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, troje je iz Banjaluke, dvoje iz Teslića i po jedno iz Mrkonjić Grada, Dervente, Modriče i Doboja, precizirano je iz Instituta.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 1.383 slučaja virusa korona, a preminulo je 110 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada su se oporavile ukupno 833 osobe, a na (SARS-CoV-2) testirano je ukupno 25.737 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih je 114, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 41, a u opštim bolnicama 73.

Na Odjeljenju COVID 19 UKC-a RS hospitalizovano je 18 pacijenata sa težom kliničkom slikom, dok je u izolaciji pet pacijenta.

Ukupan broj lica kod kojih je test SARS-CoV-2 pozitivan sa blagom kliničkom slikom ili bez simptoma u objektima za izolaciju je 132.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 2.590 osoba, a nadzor je završen kod 32.464 osobe.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...