VIJEST O TRAGIČNOM DOGAĐAJU BRZO SE PROŠIRILA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Luka otišao kod zubara i nedugo potom umro

"Ovaj divan dječak, sjajni mladi čovjek je tek kretao na svoj životni put. Volimo te, anđele. U našim srcima i dušama živiš, zvijezdo nebeska", pisalo je u poruci.

  • Regija

  • 28. Maj 2020  

  • 0

Vijest o tragičnom događaju raširila se društvenim mrežama tako da gotovo da nema korisnika koji je naišao na objavu a da se nije makar na trenutak ražalostio nad takvom sudbinom mladog i talentovanog Luke

“Ovaj divan dječak, sjajni mladi čovjek je tek kretao na svoj životni put. Volimo te, anđele. U našim srcima i dušama živiš, zvijezdo nebeska. Saosjećamo sa mamom, tatom i sekom. Volimo vas oduvijek i zauvijek. Srca su nam slomljena, ali tvoja krila nisu, sunčane su tvoje oči sada na drugoj strani. Cvijet si, i zora si, i beskrajni dan, bogom dano dijete. Nosimo Tvoj osmijeh, i po vječnoj kiši.”

Ovako glasi samo jedna u moru oproštajnih poruka posvećenih Luki Radoviću, mladiću koji je spletom nesretnih okolnosti preminuo usljed komplikacije naizgled jednostavne stomatološke intervencije, prenosi Blic.

Njegova sedmodnevna borba za život, koliko je Luka bio u komi, praktično je počela po odlasku kod stomatologa zbog operacije ciste koju je imao na zubu. Opreacija je završena, ali je Luka potpuno iznenada dobio izlivanje krvi na mozak – imao je urođenu aneurizmu. Nakon sedmodnevne kome, Luka je izgubio bitku za život.

Vijest o tragičnom događaju raširila se društvenim mrežama tako da gotovo da nema korisnika koji je naišao na objavu a da se nije makar na trenutak ražalostio nad takvom sudbinom mladog i talentovanog Luke.

"Znam ga od rođenja, prvih koraka… Školovanja i pjevanja u mom horiću, mature… Pojca u rodnom gradu, Ajducima…. Ponos Negotina. Vječna slava i hvala dragi Luka… Čast mi je što sam te znala, ostaćeš zauvijek u našim srcima", još jedna je poruka u nizu kojom su se poznanici i prijatelji oprostili od Luke.

Luka je, inače, rođen u svešteničkoj porodici, a posebno će ga pamtiti vjernici po njegovom glasu koji je ispunjavao brojne crkve širom Srbije, pošto je bio član crkvenih horova. Po ocu je Dalmatinac, iz Imotskog, ali je rođen u Negotinu, jer je otac Milan bio paroh u Negotinu.

Luka je osnovnu i srednju školu pohađao u Negotinu, a sahranjen je u na groblju u Jagodini.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...