BRADARA GOVORI ONO ŠTO ČOVIĆ MISLI: "Stranka kojoj pripadam nije u koaliciji sa SDA, gospodin Izetbegović je…“

Lidija Bradara, izaslanica Hrvatske demokratske BiH u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, rekla je danas za N1 da stranka čiji je član nije u koaliciji sa Strankom demokratske akcije već se radi o ''partnerskom odnosu''

  • Politika

  • 28. Maj 2020  28. Maj 2020

  • 2

Na pitanje postoji li razlika između tih pojmova, Bradara kaže:

''Nismo nikad govorili da postoji koalicija već partnerski odnosi, velika je razlika i te razlike su se danas pokazale''.

''Nešto što se dogovorilo, gospodin Izetbegović (Bakir) vidi na drugačiji način'', dodala je ona.

Rekla je da SDA ''ne želi koordinacijski mehanizam''.

''Oni po svaku cijenu ne žele koordinacijski mehanizam i sudjelovanje županija ili kantona u političkom životu Bosne i Hercegovine. Smatraju da je Federacija jest jednako Republika Srpska, ali ona to nije'', dodala je uz konstataciju da je u cijelom procesu ''sporno to što bošnjački ministri ne žele dići ruku''.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...