ČUVENI SRBIJANSKI EPIDEMIOLOG OHLADIO PREMIJERKU: „Hrvati su s razlogom oprezni što ne otvaraju granicu prema Srbiji…“

- Epidemiološka situacija u Hrvatskoj je bolja nego u Srbiji, i oni su s razlogom oprezni kada je riječ o otvaranju granice za naše državljane, ocijenio je srbijanski epidemiolog Zoran Radovanović za Nova.rs.

  • Regija

  • 28. Maj 2020  

  • 0

Čitav niz srbijanskih medija kritizirao je odluku hrvatske Vlade da granice sa Srbijom još uvijek ne otvara uspoređujući ovaj potez Zagreba s onim Crne Gore.

No, epidemiolog Radovanović  smatra kako u hrvatskoj odluci nema političkih motiva.

- Sudeći prema popisu zemalja s kojima Hrvatska otvara granice, čini se da se zaista vode epidemiološkim razlozima, a ne politikom, tvrdi ovaj stručnjak.

- To su države koje imaju sličnu epidemiološku situaciju kao i Hrvatska, koja je na vrhuncu epidemije bila 31. marta, dvije sedmice prije Srbije, i koja u posljednje vrijeme bilježi jednoznamenkasti broj zaraženih dnevno. S druge strane, u našoj zemlji još uvijek se potvrđeni slučajevi broje u desetinama. Kod nas su i aktivna žarišta kojih u Hrvatskoj nema, objašnjava Radovanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...