PDA UDARA PO DEMOKRATSKOJ FRONTI: „Prijedlog zaključka DF-a je klasična zaštita SDA i njenog premijera…“

Pokret demokratske akcije (PDA) smatra da je gesta Demokratske fronte (DF), koja je tražila ostavke Federalnog premijera Fadila Novalića, ministrice finansija Jelke Milićević i ministra rada i socijalne politike Veska Drljače, ništa drugo do klasična zaštita prvog čovjeka Vlade FBiH i prebacivanje odgovornosti na kadrove drugih političkih stranaka

  • Mini market

  • 28. Maj 2020  28. Maj 2020

  • 0

''DF-ov prijedlog zaključka, upućen Predstavničkom domu Parlamenta FBiH za smjenu navedenih osoba, samo je još jedna politička igra kojom ova stranka želi zaštititi Stranku demokratske akcije (SDA) i njenog premijera.

SDA-ove malverzacije koje DF želi nametnuti drugim političkim subjektima još je jedno skretanje pažnje javnosti sa uslova pogoršane epidemiološke situacije izazvane koronavirusom koje je Federalna vlada iskoristila za svoj lov u mutnom'', saopćeno je iz ove stranke.

-PDA još jednom poziva nadležne institucije da smijeni Novalića koji je, kao najodgovornija osoba u zapovjednom lancu Federalne vlade, doveo do afere „Respirator“, čime je nanio višemilionsku štetu državi i time dodatno pogoršao narušenu ekonomsku situaciju u vrijeme pandemije“, navodi se u saopćenju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...