MIRNES AJANOVIĆ POZIVA TUŽILAŠTVO: "Svi koji su učestvovali u aferi "Respiratori" moraju biti krivično procesuirani, gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović je…“

Saopćenjem za javnost u povodu hapšenja federalnih zvaničnika oglasio se predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

  • Mini market

  • 29. Maj 2020  29. Maj 2020

  • 0

- Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović daje punu podršku aktivnostima SIPA-e i Tužilaštva BiH u provođenju istrage koja je rezultirala hapšenjem Fadila Novalića, Fahrudina Solaka i Fikreta Hodžića, koji su najodgovorniji za nabavku famoznih respiratora u iznosu od 10,5 miliona maraka protivno Zakonu o javnim nabavkama BiH. Svi koji su učestvovali u aferi "Respiratori", moraju biti krivično procesuirani kao opomena svima da se ne smije zloupotrebljavati stanje prirodne nesreće u svrhe nezakonitog bogaćenja.

Pravosudni organi moraju adekvatno djelovati i u drugim slučajevima protuzakonitih nabavki te Mirnes Ajanović javno poziva glavnog tužitelja Tužilaštva TK Tomislava Ljubića da se donese odluke o hapšenju prijavljenih lica za protuzakonito poslovanje Javne zdravstvene ustanove Gradska apoteka Tuzla u iznosu od preko 40 miliona maraka.

Zanemarujući činjenicu da je Gradsko vijeće Tuzla odbilo usvojiti Izvještaj o radu JZU Gradska apoteka Tuzla nakon prezentiranja činjenica o protuzakonitom poslovanju - gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović dao je apsurdnu saglasnost da se nakon isteka mandata ponovo izabere ista direktorica koja je i odgovorna za protuzakonito poslovanje, koja je i nastavila nezakonito poslovati.

Takođe, Jasmin Imamović je na današnju sjednicu Gradskog vijeća Tuzla, na kojoj vijećnici nemaju pravo rasprave, dostavio odluku da se za članove Upravnog odbora JZU Gradska apoteka Tuzla ponovo izaberu iste osobe, što će rezultirati daljim nezakonitim poslovanjem koje omogućava izvršiteljima višemilionsko ostvarivanje nezakonite dobiti, te se jedino hapšenjem svih odgovornih lica može zaustaviti tuzlanska kriminalna hobotnica - stoji u saopćenju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...