ČUDO IZ TUZLE: Kako je Bahrudin stigao do diplome na najprestižnijem univerzitetu u Americi i osvojio veliku nagradu…

Kao uspješan student ovog fakulteta, nagrađen je i posebnom nagradom "Order of the Lepton"

  • Društvo

  • 29. Maj 2020  29. Maj 2020

  • 1

Alumni učenik Međunarodne srednje škole Richmond Park u Tuzli Bahrudin Trbalić diplomirao je ove godine na Odsjeku za fiziku na najprestižnijem svjetskom univerzitetu MIT-u (Massachusetts Institute of Technology) u Sjedinjenim Američkim Državama.

Kao uspješan student ovog fakulteta, nagrađen je i posebnom nagradom "Order of the Lepton".

Nagrada se dodjeljuje studentu završne godine koji na najbolji način predstavlja ovu zajednicu i posjeduje osobine koje ovaj fakultet njeguje, poput uzajamne saradnje i ljubavi prema nauci i podučavanju.

Kako se navodi u saopćenju, Bahrudin je ovu nagradu zaslužio značajnim doprinosom Odsjeku za fiziku, trudom i zalaganjem u radu sa studentima kroz razne aktivnosti.

- Za vrijeme svog studija, Bahrudin je radio u laboratoriju, nesebično pomažući studentima, organizujući kampove fizike u mnogim državama, a svojim radom i uspjesima ostavio je dubok trag u historiji ovog fakulteta. Kao uspješan student, Bahrudin će svoje školovanje i doktorat nastaviti na prestižnom Univerzitetu Stanford u Stanfordu - saopćeno je iz Međunarodne škole Richmond Park u Tuzli.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...