DA LI SNSD-ova VLAST PRIZNAJE PROMAŠAJ: Raskinut ugovor o kupovini "pokretne bolnice"?!

Ugovor se raskida zbog neizvršenih ugovornih obaveza preduzeća "Balkan global", koje je isporučilac pokretne bolnice, i traži se povrat 4,2 miliona KM.

  • Vijesti

  • 29. Maj 2020  29. Maj 2020

  • 1

Republički štab za vanredne situacije na današnjoj, 40. sjednici zadužio je Institut za javno zdravstvo Republike Srpske da pokrene postupak za raskid ugovora o nabavci pokretne bolnice, javlja RTV BN.

Ugovor se raskida zbog neizvršenih ugovornih obaveza preduzeća "Balkan global", koje je isporučilac pokretne bolnice, i traži se povrat 4,2 miliona KM.

Republički štab za vanredne situacije zadužio je Institut za javno zdravstvo da pokrene postupak povrata avansne uplate novca.

"Dobavljač nije izvršio cjelokupnu isporuku kao što je bilo navedeno u ugovoru. Rok u ugovoru je bio 12 dana od dana njegovog potpisivanja. Neispunjenje ugovora vodi ka jednostranom raskidanju ugovora", rekao je Zeljković na konferenciji za novinare nakon sjednice Republičkog štaba za vanredne situacije.

Zeljković nije isključio mogućnost nadoknade štete.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...