ČUDO POD STARE DANE: Kako je Tyson smršao 45 kilograma i došao u fantastičnu formu? Ronaldo koristi istu terapiju

Bivši apsolutni prvak svijeta u teškoj kategoriji Mike Tyson sa 53 godine na leđima izgleda gotovo kao u mladalačkim danima…

  • Sport

  • 29. Maj 2020  30. Maj 2020

  • 1

Mike Tyson, najmlađi profesionalni prvak svijeta i apsolutni vladar teške kategorije osamdesetih, doveo se u relativno kratkom roku u veoma dobru formu.

Čak u takvu da se špekulira kako se planira vratiti u ring i odraditi nekoliko borbi. Spominjao se promotivni revanš sa starim rivalom Evanderom Holyfieldom, pa čak i meč s trenutnim prvakom po WBC verziji Tysonom Furyjem, što se čini marketinškom zezancijom.

No, Tyson stvarno izgleda tako dobro da bi mogao odraditi neki manje zahtjevan meč.

Posljednjih sedmica na društvenim mrežama plasirao je nekoliko dojmljivih videa iz boks-dvorane. Pokazao je da nije zaboravio neke stvari. Još je u stanju prezentirati vrhunski peek-a-boo koji mu je usadio proslavljeni trener i drugi otac Cus D'Amato.

Za taj stil morate biti eksplozivni poput ručne bombe. Podrazumijeva se da masa borca mora biti optimalna, a noge lagane kao perce.

Nakon što je prije desetak godina dosegao vrhunac tjelesne zapuštenosti, 53-godišnji Tyson odlučio je da se postepeno dovede u red, a potom i u vrhunsku formu. Nije to napravio isključivo na konvencionalan način. Koristio je i posebnu terapiju.

Madridski "As" piše da je uspio smršavjeti više od 45 kilograma (sada teži 104 kilograma) zahvaljujući dijeti i treninzima, ali i pomlađujućem tretmanu koji se temelji na "vađenju krvi iz pupčane vrpce novorođenčeta, koštane srži i tjelesne masti" te ubrizgavanjem svega toga direktno u tijelo.

Tyson je otkrio da se poslije tretmana čak i boja njegove krvi promijenila.

"Imao sam visok krvni pritisak, nekoliko puta zamalo sam umro. Imao sam i artritis. Prešao sam na vegansku prehranu i to mi je pomoglo da eliminiram sve probleme koje sam imao u životu. Želim nastaviti mijenjati svoj život", kaže Tyson, koji je u nekim intervjuima otkrio da je u posljednje vrijeme uglavnom na biljnoj prehrani, ali i da svakih mjesec ili dva pojede malo ribe ili piletine, što znači da nije potpuni vegetarijanac, a još manje vegan.

Pojasnio je šta mu se dogodilo nakon terapije.

"Kad su mi uzeli krv, bila je potpuno crvena. Kad su je vratili, bila je prozirna. Gotovo se moglo gledati kroz nju", ispričao je Tyson za američke medije, prenosi "As".

Tretman kojem se podvrgao, ne može baš svako priuštiti. Obično stoji između 5.000 i 25.000 eura. Terapiju matičnim ćelijama koristili su i drugi poznati sportisti, poput, recimo, španskog tenisera Rafaela Nadala ili superzvijezde Juventusa Cristiana Ronalda.

Na kraju će najbolji leći legendarna uzrečica Ćire Blaževića, koju često zna ispaliti u neformalnim razgovorima s novinarima kada bi se dotakli te teme:

„Lažu da se zdravlje ne može kupiti.“

I onda bi dodao: „Sine, ako imaš dovoljno para, može se sve. Ja to najbolje znam.“

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...