ŠTA ĆE NA OVO REĆI PULJIĆ: Austrijski parlament izglasao REZOLUCIJU o zabrani komemoracije u Bleiburgu!

Rezolucija je poslata parlamentarnom Odboru za unutrašnje poslove. Rezoluciju su izglasale sve austrijske parlamentarne stranke, uključujući socijaldemokratski SPO, konzervativni OVP premijera Sebastijana Kurca i liberalni NEOS, a protiv je bila samo desničarsko-populistička Slobodarska stranka

  • Vijesti

  • 29. Maj 2020  

  • 3

Austrijski parlament izglasao je rezoluciju kojom od vlade traži da se zabrani komemoracija u Bleiburgu, javila je austrijska novinska agencija APA.

„Federalnog ministra unutrašnjih poslova Karla Nehamera pozivamo da razmotri sve mogućnosti i pravne mjere na državnoj, bilateralnom i evropskom nivou kako bi se 2021. i u sljedećim godinama spriječila ultranacionalistička-fašistička komemoracija u Blajburgu, na austrijskoj teritoriji, a uzimajući u obzir odredbe Povelje Evropske unije o temeljnim pravima, Evropske konvencije o ljudskim pravima i ostale ustavne odredbe“, navodi se u tekstu rezolucije.

Rezolucija je poslata parlamentarnom Odboru za unutrašnje poslove. Rezoluciju su izglasale sve austrijske parlamentarne stranke, uključujući socijaldemokratski SPO, konzervativni OVP premijera Sebastijana Kurza i liberalni NEOS, a protiv je bila samo desničarsko-populistička Slobodarska stranka, prenosi index.hr.

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...