SPASILAČKA AKCIJA NA DRINI: Izvučen migrant iz opasne vode brzom reakcijom vatrogasaca (FOTO)

U želji da se dokopaju lijeve obale Drine migranti se često odluče da pređu ovu ćudljivu rijeku kod malozvorničkog sela Brasina koje je na njihovoj ruti ka zapadu. Današnji pokušaj jednog od njih nije se završio tragično zahvaljujući pripadnicima malozvorničkih i lozničkih vatrogasaca koji su uspjeli da ga izvuku na suho.

  • Društvo

  • 29. Maj 2020  

  • 0

Migrant je u pokušaju da pređe Drinu ostao zaglavljen na sredini rijeke, na stijeni za koju se grčevito držao. Dalje nije smio i ostao je u sredini opasne vode. Njega je uočila patrola pogranične policije i o tome obavijestila malozvorničke vatrogasce, a u akciji spasavanja u ispomoć su im ubrzo stigle i kolege iz Loznice.  

alt

Uspjeli su zajedničkim radom da izvuku migranta na suvo koji je bi presretan zbog toga. Ovo nije prvi put da naše službe spasavaju migrante iz Drine koji nevješti ostanu nasukani na nekom ostrvu, ili stijeni pa ne mogu ni naprijed ni nazad.

Ovoga puta sve se dobro završilo, ali je bilo i slučajave kada su neki od njih nestali u talasima Drine koja ih je kasnije izbacivala nizvodno, kilometrima daleko od mjesta utapanja.

Inače, ovih dana povećan je broj migranata u lozničkom i malozvorničkom kraju koji ponovo pokušavaju da pređu u BiH.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...