IAKO IM JE RUSKA NA SRCU: HDZ američkom zastavom i natpisom "Zajedno protiv korupcije” provocira SDA

Zgrada hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru večeras je u bojama američke zastave, uz natpis “Zajedno protiv korupcije”, javlja nezvanično glasilo HDZ-a "hms.ba"

  • Mini market

  • 29. Maj 2020  29. Maj 2020

  • 5

Kako navodi portal "hms.ba", ovo je čin podrške američkom State departmentu i držvanom sekretaru Mikeu Pompeo koji je bivšeg zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta BiH i glavnog sekretara SDA Amira Zukića stavio na američku “crnu listu” i zabranio mu ulazak u Sjedinjene američke države zbog, kako je obrazloženo “umješanosti u značajnu korupciju".

alt

– Ova korupcija predstavljala je podrivanje vladavine zakona i javnih institucija u BiH. Korupcija nanosi značajnu štetu ekonomiji, društvu i sigurnosti, omogućava organiziran kriminal, te podriva povjerenje u vladavinu zakona i vlast, što izravno utječe na sigurnosne, ekonomske i vanjskopolitičke nacionalne interese Sjedinjenih Američkih Država, a vjerujemo, i na iste interese partnerskih država poput Bosne i Hercegovine – poručili su danas iz Ambasade SAD-a, piše portal "hms.ba"

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...