SKANDAL O KOJEM BRUJI HRVATSKA: Konačan pad zgodne HDZ-ove gradonačelnice, pored nje, u zatvor će još dvije moćne HDZ-ovke…

Predsjednik Uprave "Hrvatskih šuma" Krunoslav Jakupčić, nakon ispitivanja u USKOK-u, pušten je na slobodu.

  • Regija

  • 30. Maj 2020  30. Maj 2020

  • 0

Smijenjena državna tajnica u Ministarstvu uprave Hrvatske, HDZ-ova Josipa Rimac dovedena je u petak navečer na ispitivanje u USKOK, gdje je ranije tokom dana, zbog sumnji u počinjenje krivičnih djela protiv službene dužnosti i privrednog kriminala s obilježjima korupcije, ispitan predsjednik Uprave "Hrvatskih šuma" Krunoslav Jakupčić.

Advokat Josipe Rimac Vinko Gulišija, nakon ispitivanja u USKOK-u, rekao je kako se njegova klijentica tereti za tri krivična djela.

"Iscrpno je iznijela obranu, nije odgovarala na pitanja, ne iz taktičkih razloga, nego zato što je umorna i htjeli smo ovo što prije završiti. Objasnila je sve i odgovorila na sve što joj se stavlja na teret", rekao je advokat Vinko Gulišija, pišu 24 sata.

Izvori bliski istrazi ističu da se Rimac sumnjiči za trgovinu utjecajem i primanje mita od 45.000 eura kako bi pogodovala kompaniji C.E.M.P., koja je gradila vjetroelektranu kod Knina. Osim toga, sada već bivša državna tajnica sumnjiči se da je radila pritisak na "Hrvatske šume" kako bi promijenili negativno mišljenje koje je C.E.M.P. dobio oko izgradnje vjetroelektrane Krš-Pađane.

Jakupčić je rekao da je sve radio po nalogu Josipe Rimac

USKOK sumnja da su predsjednik Uprave "Hrvatskih šuma" Krunoslav Jakupčić i Ivan Melvan iz splitske ispostave "Hrvatskih šuma" bili ti koji su u konačnici početkom godine dali pozitivna mišljenja za vjetroelektrane. Jakupčićev advokat Vladimir Terešak kazao je da je njegov branjenik iznosio aktivnu i opširnu odbranu te da se on tereti da je sve radio po nalogu Josipe Rimac.

"Moj branjenik je poricao krivnju za ono što mu se stavlja na teret. Radi se o trgovačkom društvu i izgradnji vjetroelektrane u okolici Knina. Jakupčić je naplatio dug po osnovu korištenja. Taj dug seže od 2015, od bivše Uprave. Dakle, "Hrvatske šume" su naplatile dug od bivše Uprave, terete ga da ta šteta nije naplaćena. On je naplatio šest miliona duga, ali ostala je još neka šumska šteta'', rekao je Terešak.

Predsjednik Uprave "Hrvatskih šuma" Krunoslav Jakupčić, nakon ispitivanja u USKOK-u, pušten je na slobodu. 

Policijskom akcijom obuhvaćeno je ukupno 13 osoba, među kojima je i HDZ-ova načelnica Gračaca Nataša Turbić te pomoćnica ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Ana Mandac, koja je odlukom Vlade RH, također, smijenjena u petak.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...