BOŠKOVIĆ PRIZNAO DA ČOVIĆ NAMJERNO BLOKIRA USPOSTAVU VLASTI: „Hrvati ne žele živjeti u građanskoj državi, ispod crvene linije nećemo ići, to bi bila izdaja hrvatskog naroda…“

"Mi, Hrvati u BiH, ne smijemo se umoriti govoriti o našem položaju. Hrvatski narod u BiH nije ravnopravan s druga dva naroda, iz prostog razloga jer hrvatski narod predstavljaju i oni koji nemaju njegov legitimitet", rekao je Mladen Bošković, zamjenik predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamenta FBiH gostujući na TV Herceg-Bosne

  • Politika

  • 30. Maj 2020  30. Maj 2020

  • 4

Govoreći o izmjenama Izbornog zakona BiH koji bi donio promjene u domovima naroda, Predsjedništvu BiH i donošenju izbornih pravila za Grad Mostar kao uvjetu HDZ-a za formiranjem nove Vlade FBiH, Bošković kaže da je krajnje licemjerno da Bošnjaci Hrvatima tri puta izaberu člana Predsjedništva.

"U ovome trenutku, 97 ili 98 posto hrvatskih glasova je, kako oni vole podcjenjivački reći, unutar neke udruge građana. Neka se ona zove i udruga građana, to je Hrvatski narodni sabor i on ima legitimitet od 97 ili 98 posto hrvatskih glasova", rekao je Bošković.

Dodaje da su izmjene Izbornog zakona crvena linija ispod koje se ne smije ići.

"To je crvena linija ispod koje nijedan hrvatski dužnosnik u BiH nema pravo ići, jer to se zove izdaja hrvatskog naroda.

Hrvatski narod u BiH ima pravo biti slobodan, ima pravo biti jednakopravan s druga dva naroda na cijelom prostoru BiH i ima pravo, odnosno trebao bi imati pravo birati svoje predstavnike. Ispod toga nema dalje, mi nemamo drugog rješenja", rekao je Bošković te uputio poziv kolegama iz drugih parlamentarnih stranaka:

“Lijepo molim sve kolege iz drugih stranaka i koji predstavljaju jedan ili drugi narod da, jednostavno, dođemo do rješenja da dvi budemo zadovoljni.”

“Jedno je i jedino rješenje da svi budemo zadovoljni, da pomirimo koncept kolektivnog i građanskog. Hrvati ne žele živjeti u građanskoj BiH, Hrvati žele živjeti u BiH gdje će biti jednakopravni i gdje će moći birati svoje predstavnike. To je nešto ispod čega nijedan hrvatski dužnosnik ne može i ne smije ići”, naglašava Bošković te dodaje:

"Još jedanput ponavljam, to bi bila izdaja hrvatskog narod i to bi bila prevara hrvatskih birača iz 2018. godine."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...