DODIK TROŠI KAO DA MU JE ZADNJE: Evo šta sve kupuje narodnim parama kako bi ušminkao zgradu Vlade u Lukavici…

Služba za zajedničke poslove Vlade Republike Srpske objavila je na portalu javnih nabavki BiH obavještenje o nabavci nadstrešnice za zgradu u Istočnom Sarajevu.

  • Mini market

  • 30. Maj 2020  30. Maj 2020

  • 1

U tom gradu nalazi se objekt administrativnog centra Republike Srpske ili, kako ga u javnosti nazivaju, sjedište Republike Srpske, u okviru kojeg su rezidencijalni dio i apartmani za smještaj funkcionera.

Procijenjena vrijednost izrade i ugradnje nadstrešnice je 15.000 KM bez uračunatog PDV-a ili 17.500 KM s uračunatim porezom. Ponude se primaju do 5. juna u podne po principu konkurentskog zahtjeva.

Iako je vrijednost ove nabavke mala, zanimljiva je zbog toga što dolazi nakon što je postala sporna nabavka garniture vrtnog namještaja, također za zgradu u Istočnom Sarajevu, piše Srpskainfo.

Garnitura će koštati 14.000 KM i baš se o tome mnogo diskutovalo na posljednjoj sjednici Narodne skupštine, jer je opozicija problematizovala tu nabavku s obzirom na to da je drastično smanjen priliv novca u budžet RS-a kao posljedica pandemije koronavirusa.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...