HAMDO NA SOKOCU ZAPOSLIO 150 RADNIKA: Nakon izvoza u Tursku, nastavlja se proizvodnja vila...

Nakon što je uspješno završen prvi projekat izgradnje 15 vila za tržište Turske, u pogonima “Hamdo group” u Sokocu počela je proizvodnja još 12 u okviru drugog projekta

  • Ekonomija

  • 30. Maj 2020  

  • 0

“Prva vila, u okviru drugog projekta je već pripremljena za otpremu i biće montirana na Ilidži”, rekao je Srni izvršni direktor za proizvodnju u ovoj firmi Petko Vukojičić.

On je naglasio da je za tu lokaciju planirana proizvodnja ukupno 12 takvih vila do kraja jula.

Vukojičić je najavio da kompanija nastavlja realizaciju projekta prepoznatljivog po izgradnji ovog tipa vila, koje su privukle pažnju kupaca i u drugim zemljama jer se grade od prirodnih materijala uz savremene programe opremanja.

Prema njegovim riječima, zbog pandemije virusa korona, firma “Hamdo group” opredijelila se za domaće tržište.

Direktor firme Hamdo Abdulkarim izjavio je Srni da je ova kompanija ugovorila izgradnju još 155 vila u Ilijašu.

On je naglasio da je uspješno završen prvi projekt izgradnje 15 vila za tržište Turske, te da je otpremljena i posljednja isporuka za montažu u jednom od ljetovališta u toj zemlji.

U firmi “Hamdo group” u Sokocu zaposleno je 150 radnika.

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...