ADVOKAT POTVRDIO: Supruga policajca optuženog za ubistvo crnca u SAD-u zatražila razvod

U saopćenju piše i da ju je veoma pogodila Floydova smrt te da saosjeća s njegovom porodicom.

  • Svijet

  • 30. Maj 2020  30. Maj 2020

  • 0

Kellie Chavuin, supruga bivšeg policajca Minneapolisa Dereka Chauvina, podnosi zahtjev za razvod nakon 10 godina braka.

U izjavi koju je prenio njen advokat, Kellie kaže da je šokirana ubistvom 46-godišnjeg Floyda, koji je umro ranije ove sedmice tokom nasilnog privođenja, prenosi Index.hr.

U saopćenju piše i da ju je veoma pogodila Floydova smrt te da saosjeća s njegovom porodicom.

Derek Chauvin optužen je za tzv. ubistvo trećeg stepena i ubistvo bez predumišljaja, objavio je u petak Mike Freeman, tužilac okruga Hennepin. Za ubistvo trećeg stepena u Minnesoti je predviđena kazna zatvora do 25 godina.

O preostaloj trojici - Thomasu Laneu, Touu Thau i J. Alexanderu Kuengu - istraga još traje.

Chauvinu je postavljena kaucija u iznosu od pola miliona dolara u slučaju da je želi aktivirati.

Chauvin je koljenom gnječio Floydov vrat tačno osam minuta i 46 sekundi, odnosno dvije minute i 53 sekunde od trenutka kad je Floyd prvi put počeo biti neresponzivan, odnosno kada je prestao reagirati. Izvještaj se zaključuje objašnjenjem da se u policijskoj obuci jasno ističe da je ovaj tip obuzdavanja osumnjičenika izuzetno opasan po život.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...