GOVEDARICA NE POPUŠTA DODIKA: "Insistiramo na odgovornosti za nabavku šatora zvanog MOBILNA BOLNICA"

- Znamo da je samo prevoz šatora zvanog pokretna bolnica plaćen 400 hiljada KM, a o drugim štetama možemo samo da nagađamo. Zato je važno da se ugovor objelodani – ponovio je Govedarica.

  • Politika

  • 30. Maj 2020  30. Maj 2020

  • 2

- Srpska demokratska stranka (SDS) insistira na odgovornosti svih nadležnih za nabavku šatora zvanog pokretna bolnica u Republici Srpskoj - kazao je Vukota Govedarica, član Predsjedništva SDS-a.

Od nadležnih u RS-u očekuje da objelodane ugovor u vezi s tom nabavkom, koji se sad raskida.

- Javnost će na taj način bila upoznata sa svom štetom koja će opet biti plaćena iz džepova građana Republike Srpske – naglasio je Govedarica, saopćeno je iz SDS-a.

Istaknuo je da javnost može samo da nagađa o stvarnoj šteti za nabavku pokretne bolnice.

- Znamo da je samo prevoz šatora zvanog pokretna bolnica plaćen 400 hiljada KM, a o drugim štetama možemo samo da nagađamo. Zato je važno da se ugovor objelodani – ponovio je Govedarica.

Govedarica se osvrnuo i na tvrdnje predsjednika SNSD-a Milorada Dodika, izrečene na sjednici Narodne skupštine RS, da nije bilo greške tokom vanrednog stanja.

- Možda je Dodik, kad je galamio u svom rastrojstvu sa skupštinske govornice kako nije bilo greške, ustvari izvodio performans i šalio se kao što je rekao za prisluškivanje narodnih poslanika. Izgleda da je politika, ustvari, skeč, ali neka zna da srpski narod ne voli takve, loše fore – zaključio je Govedarica, saopćeno je iz SDS-a.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...