SDA POZIVA SUD I TUŽILAŠTVO BiH: "Odmah pustite Fadila Novalića na slobodu, jer posljedice mogu biti pogubne..."

Povodom zadržavanja premijera Federacije Fadila Novalića u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) i Tužilaštvu BiH, danas je vanredno zasjedao Kolegij SDA.

  • Politika

  • 30. Maj 2020  30. Maj 2020

  • 5

- Ponovo naglašavamo da SDA podržava borbu institucija BiH protiv korupcije. Međutim, sasvim je očigledno da je postupak protiv premijera Federacije Fadila Novalića politički motiviran - saopćeno je iz SDA.

Kolegij SDA poziva SIPA-u, Tužilaštvo BiH i Sud BiH da postupaju odgovorno i isključivo na osnovu Ustava i zakona, “jer posljedice političke instrumentalizacije mogu biti pogubne za funkcioniranje Federacije BiH i za sve njene građane”.

- Pozivamo ove institucije da se premijer Federacije Fadil Novalić odmah pusti na slobodu i da mu se omogući normalno obavljanje premijerske dužnosti - poručuju iz SDA.

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...