NOĆNA PTICA U SUDU BiH: Šta je DALIDA BURZIĆ radila u Sudu BiH do ranih jutarnjih sati tokom ročišta Novaliću i ostalim iz afere "Respiratori"?!

Sinoć održano maratonsko ročište u Sudu Bosne i Hercegovine u predmetu nazvanom "Fadil Novalić i drugi" nakon sedam sati okončano je jutros u 3.30 minuta

  • Mini market

  • 31. Maj 2020  31. Maj 2020

  • 11

Odluku o određivanju jednomjesečnog pritvora za Fadila Novalića, Fikreta Hodžića i Fahrudina Solaka trebala bi danas do 16 sati izreći sutkinja za prethodni postupak  Suda Bosne i Hercegovine Tanja Kosović.

Akteri na sinoćnjem ročištu, osumnjičeni i njihovi advokati, ali i djelatnici Suda BiH bili su iznenađeni kada su kasno iza ponoći u hodnicima Suda vidjeli sutkinju Dalidu Burzić. Kao što je javnosti poznato, Burzićka je nakon neslavne i  aferama obilježen karijere Glavne tužiteljice Kantona Sarajevo, odlukom Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH prošlog ljeta imenovana za sutkinju Suda BiH.

Svoj kasni boravak u zgradi suda Dalida Burizić je  objasnila obavezama koje je u to vrjeme navodno imala: određivanje pritvora optuženim u aferi organizirane prostitucije u Bijeljini, starleti Tijani Ajfon i ostalim pritvorenim. Međutim, prema medijskim izvještajima ovoj grupi dežurna sutkinja Suda BiH Dalida Burzić odredila je pritvor, i time okončala svoju "dežuru" negdje oko 21.30. Na sudskim  hodnicima viđena je pet sati nakon te odluke, skoro do samog kraja trajanja ročišta slučaja "Fadil Novalić i ostali". 

Da li je Dalida Burzić "uživo" pratila ovo ročište iz puke profesionalne radoznalosti, ili je njena ponoćna misija imala još neki motiv i pozadinu? Prema infomacijama koje su se mogle čuti iz pravosudnih izvora, za ročište akterima afere "Respiratori" bio je predviđen drugačiji scenarij sa drugim ulogama od onoga koji se sinoć odvijao. Naime, sutkinja za prethodni postupak Tatjana Kosović prema ranijim privatnim planovima trebala je otići na godišnji odmor, pa bi je u tom slučaju mijenjala dužurna sutkinja, Dalida Burzić.

Pritvor učesnicima orgija u Bijeljini određen u 21.30

Dakle, autori ovog scenarija, prema informacijama kojima raspolažemo, bili su više nego sigurni da će u tom slučaju  sutkinja Burzić udovoljiti zahtjevu Tužiteljstva BiH i odrediti jednomjesečni pritvor Novaliću, Solaku i Hodžiću.

Međutim, u posljednji trenutak se desio nepredviđeni obrat, sutkinja Kosović odgodila je godišnji odmor, došla na ročište, tako da je Dalidi Burzić samo preostala uloga "nijemog posmatrača", ili "slučajnog prolaznika" u ovom pravosudnom događaju! 

(SB)   

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...