SDA TRAŽI SMJENU GORDANE TADIĆ: "Optužnica je politički montirana"

Nakon odluke Suda Bosne i Hercegovine kojom je odbijen zahtjev Tužilaštva za određivanje pritvora premijeru Federacije BiH Fadilu Novaliću, uklonjene su sve dileme da je Tužilaštvo pokrenulo politički motiviran proces, saopćeno je iz SDA.

  • Politika

  • 31. Maj 2020  

  • 19

- Cilj Tužilaštva očigledno nije bio utvrditi činjenice, već po svaku cijenu diskreditirati premijera Novalića i što duže ga zadržati u pritvoru, kako bi bila dovedena u pitanje njegova funkcija i kako bi bio oslabljen bošnjački  faktor unutar Vlade Federacije, navodi SDA.

Dodaju da odbijanje pritvora predstavlja profesionalnu sramotu Gordane Tadić i tužilaca koje je mimo propisanih procedura ovlastila da vode ovaj slučaj.

- Ovo je i čvrst dokaz da je pritvaranje premijera bilo isključivo politički motivisano,  što je prvorazredni pravosudni skandal, navode iz SDA i dodaju:

- Pozivamo članove Visokog sudskog i tužilačkog vijeća da pokrenu proceduru smjene Gordane Tadić sa pozicije glavne tužiteljice, zbog pokušaja izmjene ustavnopravnog poretka u Federaciji i zbog permanentnog narušavanja ugleda samog Tužilaštva i gubitka povjerenja javnosti u nezavisnost ove institucije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 19

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...