MESSI O KORONAVIRUSU: "Fudbal i život više nikad neće biti isti"

Lionel Messi vjeruje da nogomet, kao i život, više nikada neće biti isti zbog pandemije koronavirusa.

  • Sport

  • 31. Maj 2020  

  • 0

Mjesecima se elitni fudbal diljem svijeta zbog pandemije nije igrao, a sada kada se najjače lige svijeta vraćaju, utakmice se igraju bez gledatelja.

"Svi smo u neizvjesnosti zbog toga kako će svijet izgledati u budućnosti. U ovoj krizi je bilo puno negativnih stvari, ali nema gore nego kada izgubiš ljude koje najviše voliš. Zbog toga sam osobno bio jako frustriran i mislim da je to najnepoštenije u svemu. Nogomet, kao i život, više nikada neće biti isti", rekao je Messi u razgovoru za El Pais.

Napeta borba za naslov prvaka

Do kraja prvenstva ostalo je još 11 kola, a moguće je da će se utakmice odigravati gotovo svakog dana u tjednu kako bi se uspjelo dovršiti sezonu do 26. jula.

Barcelona će u nastavak ući s dva boda prednosti pred Real Madridom u borbi za obranu naslova prvaka. Trećeplasirana Sevilla zaostaje za Barcelonom već 11 bodova.

Unatoč promijenjenim uvjetima, Messijev suigrač Luis Suarez kaže kako ambicije ostaju iste:

"Ambicije su jednake, pobjeđivati što je više moguće, mislim da smo u poziciji da to ostvarimo. Vjerujem da će ekipa igrati dobro", rekao je Suarez.

Španjolski klubovi od ponedjeljka ponovno mogu normalno trenirati i to je još jedan korak prema nastavku prvenstva.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...