ŠAROVIĆ OPASNO SPUSTIO DODIKU: "Žalosno je da SNSD ne poštuje žrtve ustaškog terora"!

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik kazao je danas kako očekuje da Narodna skupština RS sutra odbaci kao neprihvatljivu Rezoluciju o poštovanju žrtava fašističkog režima i pokreta, na šta je lider SDS-a, Mirko Šarović kazao da će SNSD sutra u Skupštini doživjeti debakl.

  • Politika

  • 31. Maj 2020  

  • 0

Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldmeokrata (SNSD) Milorad Dodik istaknuo je danas da očekuje da Narodna skupština Republike Srpske sutra odbaci kao neprihvatljivu Rezoluciju o poštovanju žrtava fašističkog režima i pokreta, koju je 20.maja usvojio Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

Dodik je u izjavi novinarima ustvrdio da odbacivanjem u entitetskom parlamentu ta rezolucija neće važiti, niti će imati podršku u RS.

Podsjetio je i da Skupština zakazana s ciljem jačanja ranije donesene rezolucije u parlamentu RS u vezi s genocidom u Jasenovcu i nad Srbima.

-Takvog određenja, koje smo donijeli prije nekoliko godina, nema u toj spornoj rezoluciji donesenoj na razini BiH. Tom rezolucijom se skrnavi položaj i omalovažava stradanje Srba, favorizira stradanje drugih, te se sa Srbima izjednačavaju oni koji su bili na zločinačkoj strani - ustvrdio je Dodik.

Izrazio je žaljenje što su, kako kaže, neki prihvatili da budu dio većine pri usvajanju sporne rezolucije, misleći pri tome na zastupnike SDS-a i PDP-a.

Dodikova izjava izaazvala je žetok odgovor čelnika SDS-a.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović izjavio je da je podrška ove stranke Rezoluciji o poštovanju žrtava fašističkog režima i pokreta u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH bila odlična stvar koju su učinili.

Šarović je danas na konferenciji za novinare u Trebinju rekao da je stav ove stranke o sutrašnjoj posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske o Rezoluciji potpuno jasan.

- Moram da kažem da sam se iznenadio da je SNSD i njihovi poslanici posegnuli za tim da organizuju ovu sjednicu, to je tako tanak led za njih i mislim da će doživjeti debakl - dodao je Šarović.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...