PROBOSANSKI BLOK POSTIGAO DOGOVOR U SREBRENICI: Evo ko će biti kandidat za načelnika; Pozvali i SDP da se pridruži

Probosanski blok SDA, DF, SBB, Stranka za BiH i PDA postigao je danas dogovor da zajednički kandidat za načelnika Srebrenice na lokalnim izborima 2020. bude Alija Tabaković.

  • Mini market

  • 31. Maj 2020  31. Maj 2020

  • 1

Također, dogovoreno je da budu dvije kandidatske liste za odbornike u Skupštini općine Srebrenica. Jedna će biti zajednička koju će podržati sve ove stranke a nosilac će biti Hamdija Fejzić, dok će drugu listu koju će također podržati probosanski blok predvoditi Demokratska fronta.

"Poslali smo jasnu poruku iz Srebrenice da smo jedinstveni i da Srebrenicu treba da vode ljudi koji ne negiraju genocid. Naš dogovor podržali su članovi inicijative Moja adresa Srebrenica. Pozivamo i SDP da nam se pridruži u ovoj probosanskoj priči i vjerujemo da će prihvatiti naš poziv" kazao je za "Faktor" Alija Tabaković, predsjednik SDA Srebrenica.

Od kandidature za načelnika odustali su Ćamil Duraković, Munir Habibović, Hamdija Fejzić i ranije Sadik Ahmetović.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...