AMER OBRADOVIĆ U PARLAMENTU FBiH UPITAO: "Kako je Elektroprivreda HZHB dodijelila po 200.000 KM Zrinjskom i Širokom?"

„S obzirom na to da se radi o ogromnim sredstvima iz javnog preduzeća, gdje je većinski vlasnik Federacija BiH, FBiH mora zaštititi svoj interes i zakonitost navedenog postupka."

  • Društvo

  • 01. Jun. 2020  01. Jun. 2020

  • 0

Zastupnik Nezavisnog bloka u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Amer Obradović postavio je pitanje Federalnom pravobranilaštvu u vezi s dodjelom po 200.000 KM fudbalskim kolektivima Zrinjski i Široki, a prema tenderima koje je objavila Elektroprivreda HZHB, piše NAP.

„S obzirom na to da se radi o ogromnim sredstvima iz javnog preduzeća, gdje je većinski vlasnik Federacija BiH, FBiH mora zaštititi svoj interes i zakonitost navedenog postupka te je neophodno provjeriti ove medijske informacija i, u slučaju nepravilnosti, poduzeti neophodne radnje.“ Obradović je uputio i pitanje JP "Ceste FBiH", odnosno zatražio je informaciju o svim tenderima, nabavkama i potpisanim ugovorima koje su "Ceste FBiH" sklopilo s firmama/kompanijama za gradnju, rekonstrukciju, modernizaciju i nadzor magistralnih cesta/tunela/mostova/vijadukta i svih saobraćajnica u nadležnosti "Cesta FBiH" za period 1.0 januar 2015. - 1. maj 2020. godine.

„Tražim da mi dostavite spisak svih realiziranih ugovora i tendera te informaciju o aneksima ugovora, kao i informaciju o ugovorima koji isu završeni prema zadanima rokovima, te o posljedicama po poslovanje“, kazao je Obradović u svom zahtjevu. Podsjetio je da je isto pitanje postavio 8. jula 2019. te da do danas nije dobio odgovor, što je grubo kršenje zakonskih propisa i obaveza u FBiH.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...