I DOK BOJKO I ACA LETE HELIKOPTEROM: Danas otvorena granica, a već zaplijenjena droga i oko 40.000 eura

Od ponoći, kada je za putnički promet otvorena granica s Bugarskom, do 7 sati, iz te zemlje u Srbiju je ušlo više od 300 automobila...

  • Regija

  • 01. Jun. 2020  01. Jun. 2020

  • 0

Toliko ih je približno bilo i na izlaznoj strani prijelaza Gradina, saopštila je Uprava carina.

Međutim, već su zabilježeni i prekršaji, a prvi se desio samo nekoliko sati poslije ponoći, kada je zaplijenjena suma od oko 31.000 funti.

Prethodnog dana carinici su, također, otkrili neprijavljene devize i spriječili nekoliko pokušaja krijumčarenja različitih narkotika, navodi se u saopćenju koje prenosi Tanjug.

Najsvježiji prekršaj desio se oko tri sati poslije ponoći, kada je za redovnu kontrolu na izlazu pristigao Mercedes engleskih registarskih oznaka.

Upitan da li ima nešto da prijavi, 33-godišnji bugarski državljanin rekao je da ima samo lični prtljag i oko 7.000 funti.

Međutim, njemu je u džepu sakoa koji je nosio na sebi, torbi za laptop i u ladici ispred suvozačevog sjedišta pronađeno oko 40.000 neprijavljenih funti.

Putniku je vraćen dozvoljeni iznos, a o preostaloj sumi od oko 31.000 funti će u prekršajnom postupku odlučivati nadležni sud.

Prethodnog dana je, također na izlazu iz Srbije, 52-godišnji državljanin Turske pokušao da bez prijavljivanja prenese preko granice 18.000 eura, koje je carinik prilikom detaljne kontrole pronašao u torbi za laptop.

Na zadnjem sjedištu u plastičnoj gajbi pronađena je i kutijica sa oko 40 grama marihuane.

Istog dana je na ulazu u Srbiju prilikom kontrole putničkog kombija koji je bio na putu ka Engleskoj, kod čak trojice bugarskih državljana pronađena droga metadon.

Bočica sa oko 36 grama droge u tečnom stanju pronađena je najprije u kesi s hranom 32-godišnjeg muškarca. Potom je gotovo identična količina istog narkotika pronađena i u džepovima jakni koje su na sebi imala još dvojica 30-godišnjih putnika.

Manja količina hašiša pronađena je tog istog dana prilikom izlazne kontrole i kod 38-godišnjeg Holanđanina turskog porijekla, koji je zamotuljak sa presovanim narkotikom sakrio u džep sa zadnje strane vozačkog sjedišta automobila Mercedes holandske registracije.  

Danas su se sreli i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Bugarske Bojko Borisov, letjeli su helikopterom i obišli projekt gradnje gasovoda. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...