MILIĆEVIĆ KONAČNO PROGOVORILA: "Federalni štab CZ radio po procedurama i transparentno"

Komandantica Federalnog štaba civilne zaštite i ministrica finansija Jelka Milićević izjavila je danas da je Krizni štab sve radio po procedurama, transparentno i da je ponosna na urađeno.

  • Politika

  • 01. Jun. 2020  01. Jun. 2020

  • 2

Pred poslanicima Predstavničkog doma Parlamenta FBiH na vanrednoj sjednici o aktivnostima Vlade tokom pandemije, s posebnim naglaskom na javne nabavke, Milićević je govorila o ulozi i funkcioniranju Federalnog štaba civilne zaštite te podsjetila na njegove aktivnosti u ranijem i novom sastavu.

- Ono što se pripisuje da je kao nešto negativno ili loše, to je nešto što s punim pravom mogu reći da se ne dotiče Štaba civilne zaštite. Sve ono što smo mi radili, obavljeno je vrlo transparentno – naglasila je Milićević.

Dodala je da je prvi put informacije o eventualnim nabavkama dobila na Vladi FBiH. Podsjetila je da Štab donosi odluke o pokretanju javnih nabavki, a procedure provodi FUCZ. 

-Za svaku odluku o pokretanju javnih nabavki dobije se saglasnost i validne su onog trenutka kada prođu na Vladi. Imali smo dobre namjere. Gdje je to iskočilo, kako je to iskočilo, neka utvrde nadležni organi - istaknulala je Milićević. 

(Fena/SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...