TEŽAK UDARAC ZA SDS: Poslanik Mitrić u NSRS-u stao uz Mićića

Darko Mitrić, poslanik u Narodnoj skupštini RS iz Bijeljine, obavijestio je Službu parlamenta da napušta Klub SDS-a, a u narednom periodu će, kako je potvrdio, djelovati kao samostalni poslanik u okviru Kluba poslanika SP-a.

  • Politika

  • 01. Jun. 2020  01. Jun. 2020

  • 0

Mitrić je, inače, politički dres SDS-a zamijenio dresom Stranke demokratske Srpske Semberija, čiji je lider njegov sugrađanin Mićo Mićić.

"Što se tiče napuštanja SDS-a, razlog je malo šira priča. Sve je to krenulo kada je Mićić isključen iz SDS-a. Onda je veći dio Gradskog odbora SDS-a Bijeljina odlučio da se priključi Mićiću. Ti ljudi su upravo oni koji su meni obezbijedili mandat poslanika. U razgovoru s njima smo donijeli zajedničku odluku da zajedno s Mićićem formiramo novu stranku. To je jedan od razloga", rekao je Mitrić za "Nezavisne".

Mićić, inače gradonačelnik Bijeljine, i na narednim lokalnim izborima biće kandidat za tu funkciju, a ima podršku i SNSD-a.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...