NOVI INCIDENT U NARODNOJ SKUPŠTINI RS-a: Rasprava se zamalo pretvorila u tuču, svi su skočili na noge (VIDEO)

Žustra rasprava između SDS-ovog poslanika Tomice Stojanovića i Nedeljka Ćorića iz SNSD-a uslijedila je zbog Slavena Ristića, a pri tome nijedan od njih nije bio za govornicom.

  • Mini market

  • 01. Jun. 2020  01. Jun. 2020

  • 0

Naime, nakon diskusije poslanika SDS-a Nebojše Vukanovića, koji je pomenuo nabavku pokretne bolnice, od koje se na kraju odustalo, Ćorić je na pitanje šta je bilo s nabavkom, rekao da to treba pitati Stojanovića, koji je na to burno reagirao.

Intervencijom drugih poslanika spriječen je fizički kontakt. Oba poslanika su dobili opomenu, a Ćorić se izvinuo jer je prekršio skupštinski poslovnik, dobacujući s poslaničkog mjesta.

Tomica Stojanović je, obražlažući šta se dogodilo, rekao da je prozvan, iako ni po čemu nije bio umješan u slučaj pokretna bolnica u RS-u.

I on je izrazio žaljenje što je, kaže, postupio "kako je postupio".

Sjednica je nakon tog incidenta nastavljena redovnom raspravom o Rezoluciji o poštovanju žrtava fašističkih režima i pokreta, koju je usvojio Predstavnički dom Parlamentrane skupštine BiH na sjednici 20. maja.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...