DODIK GUBI JOŠ JEDNU OPĆINU U RS-u: Paniću na megdan izlazi bivši stranački kolega…

Panić je već pet godina na čelu Stanara, dok je Ćelić donedavno bio načelnik Odjeljenja za opštu upravu i društvene djelatnosti.

  • Politika

  • 02. Jun. 2020  02. Jun. 2020

  • 0

U izbornu borbu za načelničku fotelju u najmlađoj općini u RS-u ove jeseni bi mogli aktuelni načelnik, SNSD-ov Dušan Panić i njegov bivši stranački kolega Radojica Ćelić, kojeg će, sve su prilike, podržati SDS.

Panić je već pet godina na čelu Stanara, dok je Ćelić donedavno bio načelnik Odjeljenja za opštu upravu i društvene djelatnosti, a nakon smjene, napustio je redove SNSD-a. Goran Jerinić, predsjednik stanarskog SNSD-a, samouvjereno poručuje da se veoma ambiciozno spremaju za izbore bez obzira na to hoće li biti održani 4. oktobra, 15. novembra ili nekog drugog datuma, a u razloge kandidature doskorašnjeg člana SNSD-a nije želio da ulazi, jer je to njegovo pravo, pišu Nezavisne.

"Ja se stvarno ne bih bavio njim. Činjenica je da je on bio visoki funkcioner i u opštinskoj upravi i dok smo sarađivali, mi smo bili sasvim korektni. Međutim, u datom momentu, zbog određenih, da kažem ipak i njegovih grešaka, mi smo mu se morali zahvaliti, a njegovo je pravo da radi, da djeluje na kojoj god hoće strani, nemam ništa protiv toga", izjavio je Jerinić. Poručio je da svako može biti politički aktivan i kandidovati se.

"Mi borbu za načelničko mjesto ne gledamo kao borbu za pobjedu nego borbu za poraz vladajuće koalicije na čelu sa SNSD-om", poručio je Branko Vuković, predsjednik stanarskog SDS-a, koji je svjestan snage te stranke u ovoj lokalnoj zajednici te mu se podrška bivšem članu SNSD-a čini kao najrealnija.

Prema njegovim riječima, SDS trenutno nema snagu da sam iznese ove izbore i prihvatit će mogućnost da sarađuju, odnosno da kao jednog koalicionog partnera postave upravo Radojicu Ćelića, bivšeg aktivistu SNSD-a.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...