U NOVEMBRU, BIĆE U DECEMBRU…: Najniže aprilske plate legle na račune 22.000 radnika u RS-u, evo ko koči isplatu minimalaca…

Vlada Republike Srpske isplatila je minimalnu aprilsku platu za 22.000 radnika u RS-u, a da bi i ostalima leglo na račun po 520 maraka, poslodavci treba da što prije podnesu zahtjev Poreskoj upravi.

  • Ekonomija

  • 02. Jun. 2020  02. Jun. 2020

  • 0

U Poreskoj upravi Republike Srpske naglasili su da su do sada obradili sve pristigle zahtjeve za isplatu najniže plate za april.

- Do sada smo obradili zahtjeve za isplatu najniže plate za 22.000 radnika i za te namjene potrebno je izdvojiti više od 17 miliona maraka. Te podatke smo proslijedili Ministarstvu finansija RS-a - kazali su za “Glas Srpske” u Poreskoj upravi.

Naglasili su da njihovi službenici, kako bi što prije izvršili ovu obavezu, rade u dvije smjene te vikendom te da su zbog toga uspjeli i obraditi sve pristigle zahtjeve poreznih obveznika koji se nalaze na spiskovima koje dostavljaju nadležna ministarstva, a na kojima su oni kojima je bilo zabranjeno obavljanje djelatnosti ili su prestajali s radom u aprilu.

- S obzirom na to da je rok za podnošenje pisane izjave sa zahtjevom 10. juni, i ovom prilikom pozivamo poreske obveznike koji ispunjavaju uslove, a koji se tiču isplate najniže plate i doprinosa za april 2020. godine, da podnesu Poreskoj upravi RS-a pisanu izjavu sa zahtjevom na kojem će navesti i tekuće račune radnika, a sve kako bi što prije bile isplaćene plate za april 2020. godine za preostali broj obveznika - navode u Poreskoj upravi RS-a.

Predsjednik Unije udruženja poslodavaca RS-a Saša Trivić ističe da Poreska uprava ne treba više nikoga da moli da preda zahtjev za isplatu najniže plate za april.

- I mi smo obavještavali ljude da što prije podnesu zahtjev za isplatu aprilskog minimalca. Ako podnesu zahtjev, dobiće pare, ako ne, neće. Ko ne podnese zahtjev i idućih dana, nema pravo da se ljuti. Nema smisla više za apelovanjem i pozivanjem privrednika - naveo je Trivić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...