ERDOGAN, BEZ IMALO DILEME: "Ubistvo Floyda je RASISTIČKO I FAŠISTIČKO"

Postupke američke policije i brutalno ubistvo nenaoružanog Afroamerikanca turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan osudio je kao “rasističko” i “fašističko”.

  • Svijet

  • 02. Jun. 2020  02. Jun. 2020

  • 3

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan osudio je postupke američke policije i brutalno ubistvo nenaoružanog Afroamerikanca kao “rasističko” i “fašističko”.

Kako navode agencije, ovi Erdoganovi komentari dodatno će zaoštriti odnose dvije zemlje i NATO saveznice, a sve zbog odranije poznatih različitih stavova o sukobu u Siriji.

Kao što je poznato, George Floyd umro je u ponedjeljak navečer nakon što je uhapšen pod sumnjom da je koristio krivotvorenu novčanicu. Nedugo nakon toga, procurio je snimak incidenta na kojem se vidi kako mu policajac kleči na vratu, dok je on nekoliko puta rekao da ne može disati.

“Rasistički i fašistički pristup koji je doveo do smrti Georgea Floyda u američkom gradu Minneapolisu usljed mučenja, nije samo ožalostio sve nas, već je postao i jedna od najtežih manifestacija nepravednog poretka protiv cijelog svijeta – napisao je Erdogan na Twitteru.

“Vjerujem da će počinioci ovog nehumanog čina dobiti kaznu koju zaslužuju”, kazao je Erdogan. “Pratit ćemo problem.”

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...