DALJE NEĆE MOĆI; KONFUZNO NA JARINJU: Ko može, a ko ne može iz Srbije na Kosovo?

Stotinjak kamiona i dalje čeka da prijeđe granicu između dvije države...

  • Regija

  • 02. Jun. 2020  02. Jun. 2020

  • 0

A "čeka zato što centralne vlasti u Prištini treći dan ne dozvoljavaju ulazak robe bez oznaka kosovske državnosti i posebnih dozvola za vozila kojima se roba prevozi", prenosi Tanjug.

Prema saznanjima RTS-a, sinoć je bio omogućen prolaz kamionima koji Kosovo koriste kao tranzit. Ostalim kamionima, koji voze robu za kupce u kosovskim gradovima, prolaz je zabranjen bez ispunjavanja uslova koje je nedavno nametnula odlazeća kosovska Vlada Albina Kurtija.

Većina kamiona je parkirana uz put prema punktu Jarinje od početka primjene novih mjera Vlade Kosova, a vozači čekaju od preduzeća za koja prevoze robu, da im daju daljnje smjernice ili proslijede nove dozvole za ulazak na Kosovo koje zahtijevaju vlasti te države.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...