ŠEF KLUBA POSLANIKA SDS-a U NSRS-u O NEPOTREBNOJ SJEDNICI: "Zaključci o 'Rezoluciji PD PSBiH' nemaju nikakvu težinu"

Za opoziciju je neprihvatljiv novi Poslovnik o radu NSRS-a, kao i zaključci koji su sinoć usvojeni u entitetskom parlamentu kojima je odbačena 'Rezolucija o poštovanju žrtava fašističkih režima i pokreta', koja je 20. maja usvojena u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH...

  • Politika

  • 02. Jun. 2020  02. Jun. 2020

  • 0

Šef Kluba poslanika SDS-a u NSRS-u Miladin Stanić tvrdi da se novim skupštinskim Poslovnikom pokušava ušutkati opozicija kako ne bi govorila o zloupotrebama, štetnim nabavkama i pustošenju RS.

"Uvođenje vanrednog stanja u RS uopšte nije bilo potrebno, kao i donošenje uredbe sa zakonskom snagom o zabrani izazivanja panike i nereda za vrijeme vanrednog stanja u RS, niti nabavka mobilne bolnice", rekao je Stanić i naglasio da će sve to biti stalni predmet kritike bez obzira na pokušaje vlasti da se o tome ne govori.

Parlamentarni zaključci u vezi s „Rezolucijom o poštovanju žrtava fašističkih režima i pokreta“, kako je rekao, nemaju nikakvu težinu, jer se ne provode ni oni koji, kako kaže, imaju vitalnu težinu za RS.

Smatra da bi entitetski parlament trebao da održi sjednicu na kojoj će se raspravljati o stanju u privredi, za koju kaže da je u teškoj situaciji.

"Pitanje svih pitanja je kako pomoći privredi poslije epidemije koronavirusa. Ta pomoć je sada nedovoljna, privreda tone i imat ćemo katastrofalno loše parametre na završetku poslovne godine", rekao je Stanić novinarima u Banjoj Luci.

Govoreći o predloženom dnevnom redu redovne sjednice Narodne skupštine, koja je zakazana za 16. juni, Stanić je naveo da je vidljivo da vlasti nastavljaju sa zaduživanjem tog bh. entiteta.

Posebno će, kaže, biti interesantna tačka dnevnog reda narednog zasjedanja u vezi sa prijedlozima zakona o električnoj energiji, šumama i koncesijama, jer se iz tog resursa ne puni entitetski budžet, iako bi trebalo u minimalnom iznosu od 200 miliona KM godišnje.

"U oblasti koncesija se dešavaju zloupotrebe 'teške' i do 100 miliona KM, što je direktna šteta za RS", ustvrdio je šef Kluba poslanika SDS-a u entitetskom parlamentu.

(SB/Fena) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...