NADAL IMA NEŠTO REĆI NA ĐOKOVIĆEVU IDEJU: "U teškim vremenima si prinuđen..."

Španac Rafael Nadal dao je podršku ideji Novaka Đokovića da se pomogne slabije rangiranim teniserima.

  • Show

  • 02. Jun. 2020  02. Jun. 2020

  • 0

Đoković je odmah na početku pandemije koronavirusa, odnosno kada je tenis stao, iznio plan da se finansijski pomogne igračima plasiranim iznad top 100, prenose beogradski mediji. Iako je bilo protivnika toga, kao što je Austrijanac Dominic Thiem, Nadal je stao uz Đokovića.

"Preduzete su različite mjere, a jedna od njih je da se stvori fond od 100 najboljih igrača na svijetu kako bi doprinio novčanoj pomoći ostalima. Drugi prolaze kroz težak period. Ovaj fond pomaže tenisu uopće, ne samo igračima", rekao je Nadal. "U teškim vremenima prinuđen si da razmišljaš o onima koji su lošiji od tebe", poručio je svjetski broj dva.

Pored Thiema, Đokovića je oštro kritikovao i poznati američki novinar Ben Rothenberg riječima da "Novak malo novca izdvaja s obzirom na to da je zaradio više od 100 miliona dolara u karijeri".

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...