FOTOGRAFIJA SA AMERIČKIH PROTESTA KOJA JE UZNEMIRILA SVIJET: Prizor koji će se pamtiti

On je objasnio da policajac nije pucao, ali da je nekoliko puta uperio pušku pravo u čovjeka.

  • Svijet

  • 02. Jun. 2020  

  • 1

Fotografija s američkih protesta izazvala je bijes i nevjericu u čitavom svijetu.

Na njoj se vidi kako policajac u punoj opremi upire pušku sa gumenim mecima koji stoji dok mu na ramenima sjedi djevojčica, prenosi Radiosarajevo.ba.

Fotograf i ratni veteran Richard Grant je na Long Beachu fotografisao proteste i nerede, kada je vidio ovaj prizor.

On je objasnio da policajac nije pucao, ali da je nekoliko puta uperio pušku pravo u čovjeka.

"Muškarac stoji sa djetetom pred policijom tokom demonstracija u nedjelju u centru grada. Policija je uperila puške sa gumenim mecima kako bi rastjerala gomilu. Ovaj čovjek je stajao sa svojim djetetom većinu vremena dok policija nije počela da upotrebljava granate za omamljivanje, ali nisu pucali na njega, već su povremeno usmjeravali svoje puške prema njemu", napisao je fotograf uz ovu sliku.

Njegova fotografija je podijeljena više hiljada puta preko Instagrama i Twittera.

U Americi već sedam dana bjesne protesti zbog ubistva Afroamerikanca Georga Floyda, koji je umro za vrijeme hapšenja.. Njegova smrt se istražuje kao ubistvo, a uhapšen je policajac koji ga je priveo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...