ODLUKA MINISTARSTVA SIGURNOSTI: U BiH mogu ući i djeca i supružnici državljana BiH

Na prijedlog Ministarstva sigurnosti BiH, Vijeće ministara donio je odluku kojom se odobrava ulazak u BiH maloljetnim strancima koji su u pratnji roditelja ili staratelja državljana BiH, a ulazak u BiH odobren je i strancu koji je supružnik državljana BiH.

  • Vijesti

  • 02. Jun. 2020  

  • 1

Takođe, na danas održanoj sjednici Savjet ministara BiH odlučio je da od 1.073.575 KM pomoći Federaciji BiH bude doznačeno 660.248 KM, Republici Srpskoj 402.590 KM, te Brčko distriktu 10.735 KM.

Pokrenuta je i aktivnosti za preuzimanje konačnih presuda od Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju, a usvojen je Migracioni profil Bosne i Hercegovine, što je jedna od obaveza u procesu liberalizacije viznog režima.

(NN/SB)

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...