VIŠKOVIĆ PRIZNAO DA JE STANJE KATASTROFALNO: RS spremna za razgovor o novom višegodišnjem aranžmanu sa MMF-om...

"Republika Srpska spremna je i danas da razgovara sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) o novom višegodišnjem aranžmanu, koji bi pomogao u rješavanju ključnih prioriteta, a to su reforma javnih preduzeća i reforma zdravstvenog sektora", rekao je entitetski premijer Radovan Višković.

  • Politika

  • 03. Jun. 2020  03. Jun. 2020

  • 0

On i ministrica finansija RS-a Zora Vidović danas su putem videolinka razgovarali sa predstavnicima Svjetske banke, Međunarodnog monetarnog fonda, Evropske banke za obnovu i razvoj, Međunarodne finansijske korporacije i Evropske investicione banke.

Istaknuto je da je neophodno hitno završiti ratifikaciju osam operacija podrške koje su Bosni i Hercegovini pružile međunarodne finansijske institucije, ukupne vrijednosti od 285 miliona eura, jer je, kako je navedeno, RS ispunila sve korake koji su bili iz njene nadležnosti, te da izostanak navedene podrške umnogome ograničava i usporava planirane strukturne reforme.

- Predstavnici RS-a će kroz Radnu grupu za socio-ekonomski odgovor na pandemiju dati svoj puni doprinos u realizaciji programa mkroekonomske pomoći Evropske unije – saopćeno je iz Biroa za odnose javnošću Vlade RS-a.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...