AVDO AVDIĆ PODSJEĆA KANTONALNI ODBOR SDA: "Konaković je ostao dužan 60 hiljada KM javnim preduzećima u vrijeme dok je bio vaš ugledni član…"

Na saopćenje KO SDA reagirao je Avdo Avdić, autor članka o kriminalu nekadašnjeg premijera Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića.

  • Mini market

  • 03. Jun. 2020  03. Jun. 2020

  • 8

Kantonalni odbora SDA danas je pozvao lidera stranke Narod i pravda Elmedina Konakovića da vrati 60 hiljada maraka, koliko je ostao dužan javnim preduzećima KSC "Skenderija" i ZOI. Oni su se pri tom pozvali na presudu Općinskog suda u Sarajevu kojom je odbačena Konakovićeva tužba protiv portala "Žurnal" i novinara Avde Avdića, koji su pisali o njegovim dugovanjima. KO SDA pozvao je Konakovića da "vrati barem inventar (TV, plazme, namještaj) kojeg je u kasnim noćnim satima iznosio iz zakupljenih prostorija kako nad njima ne bi bilo izvršeno spomenuto potraživanje".

Na saopćenje KO SDA reagirao je Avdo Avdić, autor članka o kriminalu nekadašnjeg premijera Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića. On je napisao da je "KO SDA Sarajevo posljednja instanca koja bi trebala bilo koga prozivati za kriminal". Kaže da je Sud potvrdio da je istina ono što je pisao o Konakoviću, "ali i da je istina da je i "de Franko i de Jure" Mirza Čelik dužan novac budžetu, jer je optužen za pranje novca u predmetu "Zadruga"".

Avdo Avdić podsjeća članove KO SDA ("koji se nisu školovali na Sorboni", aludirajući na izjavu Bakira Izetbegovića o Fikretu Prevljaku, predsjedniku KO SDA ) "da se sudske presude ne komentarišu i da se ne smiju koristiti u političke svrhe". On podsjeća bivše Konakovićeve stranačke kolege da je "tačno da je firma koju je osnovao Elmedin Konaković dužna novac javnim preduzećima, ali je tačno i da je dug nastao kada je Konaković bio član Kantonalnog odbora SDA".

(SB) 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...