DODIK NAJAVIO VELIKU POBJEDU NA IZBORIMA U BANJA LUCI: Pa otkrio koga će kandidovati za gradonačelnika...

Cilj je, prema njegovim riječima, velika pobjeda u Banjaluci, ali i da SNSD dobije svoje načelnike i gradonačelnike tamo gdje ih nema. SNSD se, kaže, neće protiviti ako neko od koalicionih partnera bude imao svoje kandidate, ali je, dodaje, neprihvatljivo da bilo ko od njih uđe u vlast na lokalnom nivou sa SDS-om i PDP-om.

  • Politika

  • 03. Jun. 2020  

  • 1

Igor Radojičić kandidat je za gradonačelnika Banjaluke, izjavio je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik uoči sastanka Izvršnog komiteta i rukovodstva lokalnih odbora ove stranke iz izborne jedinice tri. Dodaje da SNSD na predstojećim lokalnim izborima ide na pobjedu u svim lokalnim zajednicama. Radojičić, koji je i aktuelni gradonačelnik grada na Vrbasu, istakao je da ima podršku koalicionog bloka koji čini devet stranaka.

Igor Radojičić ulazi u još jednu trku za poziciju prvog čovjeka najvećeg grada u Srpskoj. Vjetar u leđa daju mu rezultati ostvareni u aktuelnom mandatu, kada Banjaluka bilježi intenzivan razvoj, ali i koalicioni partneri.

- Mi smo danas postigli dogovor. Koalicioni sporazum devet stranaka biće potpisan do kraja mjeseca. To je blok koji u Banjaluci ima podršku najmanje dvije trećine građana i koji će obezbijediti stabilan razvoj grada i u naredne četiri godine - istakao je Radojičić.

U to ne sumnja lider SNSD-a Milorad Dodik. Kao jedan od argumenata, zbog čega nema dilemu da je Radojičić najbolji izbor za kandidata za gradonačelnika, navodi njegov odgovovoran pristup suzbijanju virusa korona, čime je, kaže, Banjaluka izbjegla scenario brojnih gradova u svijetu.

- Već danas želim da promovišem veliku pobjedu u Banjaluci. Okupićemo se oko Igora, njegovog posla i onoga što možemo uraditi da ovaj grad bude još bolji i sigurniji. Pozvaćemo građane da biraju najboljeg i da podrže i listu SNSD-a kako bi Skupština grada bila što stabilnija - dodao je Dodik.

Cilj je, prema njegovim riječima, velika pobjeda u Banjaluci, ali i da SNSD dobije svoje načelnike i gradonačelnike tamo gdje ih nema. SNSD se, kaže, neće protiviti ako neko od koalicionih partnera bude imao svoje kandidate, ali je, dodaje, neprihvatljivo da bilo ko od njih uđe u vlast na lokalnom nivou sa SDS-om i PDP-om.

- To neće činiti ni SNSD. Na nekim lokalnim mjestima je bilo saradnje sa ovim strankama. To sad mora biti odbačeno. Јasno smo rekli da ćemo prema tim opštinama koje naprave saradnju sa SDS i PDP preduzimati određene mjere - kaže Dodik.

On ističe da SNSD u većini lokalnih zajednica u Izbornoj jedinici 3 ima svoje načelnike i gradonačelnike i dio je, ili je glavni nosilac vlasti u njima. U ovoj stranci, dodaje, nema nejedinstva, što potvrđuje podatak da je niko iz rukovodstva nije napustio, niti osnovao svoju stranku.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...