NEVJEROVATNO, ALI ISTINITO: Fudbaler Jonathan McDonald zbog sponzora promijenio ime u Burger King

Zbog sponzora i novca, ljudi su spremni na svakakve kompromise, ali kostarikanski nogometaš Jonathan McDonald napravio je nešto o čemu se danas piše u cijelom svijetu.

  • Šareni svijet

  • 04. Jun. 2020  04. Jun. 2020

  • 1

McDonald je, naime, jedan od najboljih igrača kluba Alajuelense, a njima je sponzor lanac brze prehrane "Burger King", a dobar dio marketinga "Burger Kinga" zasniva se na trolanju najvećeg konkurenta "McDonald'sa".

Alajuelense je zato izveo zanimljivu diverziju tokom derbija protiv Deportiva Saprissa. Kako je to bila utakmica visoke gledanosti u Kostariki, McDonald je na teren istrčao u novom dresu, na kojem je, umjesto McDonald, pisalo Burger King. Naravno, priča je postala viralni hit, a McDonald međunarodna zvijezda na društvenim mrežama.

(Index.hr/SB)

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...