ISPOVIJEST SRBIJANCA KOJI JE OTIŠAO U BUDVU I POKAJAO SE: "Nikad više u Crnu Goru! Atmosfera je jeziva, a plaže su im prljave!"

Beogradski tabloid Informer već danima nagovara svoje čitaoce u Srbiji da nikako ne idu na odmor u Crnu Goru, odnosno da godišnji odmor provedu u Srbiji. U tom kontekstu treba gledati ispovijest anonimnog Srbijanca, koji je, navodno, ove godine boravio u Crnoj Gori i pokajao se.

  • Regija

  • 04. Jun. 2020  04. Jun. 2020

  • 4

Prema svjedočenjima A. N., koji se trenutno nalazi u Budvi, u koju je pošao kada je konačno podignuta nepravedno spuštena rampa za turiste iz Srbije, crnogorske plaže u ovom momentu izgledaju zastrašujuće, a atmosfera koja vlada je sve samo ne prijatna i opuštena, kakvoj se nadamo kad krećemo na odmor. 

- Plaže su puste i prljave! Nikada nisu ni bile specijalno čiste, da se ne lažemo, ali ovo sada je ravno hororu, smeće je na sve strane. Hoteli nisu otvoreni, premalo je ljudi, tako da sve je nekako jezivo. Kao da je upravo završeno ratno stanje. Pri tome su meštani veoma nervozni, sezona je očigledno propala i čini se da su izgubili nadu i da će bar deo biti spasen. Došao sam kod nekih rođaka, srećom nisam platio smeštaj, ali verujete da sam se žestoko pokajao što sam krenuo, biću nekoliko dana i vraćam se - javio je svoje prve utiske.

Informer je pitao svog sagovornika da li se netrpeljivost osjeća na licu mjesta...

Ne znam šta bih vam rekao, narod kao narod, čini mi se nije tako raspoložen, naročito zato što su gosti iz Srbije, za razliku od stranaca, uglavnom koristili privatan smeštaj, koji će sada ostati prazan, a oni bez para. Naravno, nađe se poneki, što se kaže, mrki Crnogorac ili „milogorac“ koji priča da im Srbi ne trebaju i koji vam uputi poneki ljutit pogled. U svakom slučaju, posle svega što se dešavalo u poslednjih pola godine, napada na Crkvu, ružnih reči i poruka, ništa više ne može biti isto, u vazduhu se oseća da nije. Zanimljivo je i jedno tumačenje koje sam baš juče čuo, da Milo Đukanović, zapravo, ne da Srbima da dolaze samo da se ne bi priključili litijama kada počnu, a izgleda da će početi sredinom juna. Za kraj, ako mene pitate, ne verujem da ću ponovo doći ovamo, neka hvala - zaključuje razočarano.

Inače, poslije Rusa, Srbijanci su bili najbrojniji turisti tokom ljetne sezone u toj zemlji. Prema podacima, u Crnoj Gori je prosječan turista iz Srbije trošio oko 55 eura na dan ili oko 550 eura za desetodnevni odmor, a omiljena destinacija decenijama je bila Budva.

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...