TUŽILAŠTVO FORMIRALO PREDMET "ĐAKOVIĆ": Privrednik platio reket od 250 hiljada KM posredstvom poznatog TV voditelja!

Okružno javno tužilaštvo u Banjoj Luci formiralo je predmet “Đaković”, koji se odnosi na izjavu biznismena iz Rogatice Miladina Pandurevića u emisiji “Izazovi” na BN televiziji 27. aprila 2018. godine, saznaje portal "Moja Hercegovina".

  • Mini market

  • 04. Jun. 2020  04. Jun. 2020

  • 5

Predmet je formiran po krivičnoj prijavi koju je podnio predsjednik organizacije “Restart Srpska” Stefan Blagić, a u kojoj se navodi da je Pandurević u emisiji koja se emitovala uživo, priznao da je morao da plati reket u iznosu od 250.000 KM NN licima posredstvom poznatog TV voditelja Mate Đakovića da bi dobio kredit od IRB-a za nastavak proizvodnje u svojoj firmi.

“Danas sam dao izjavu povodom krivične prijave protiv Mate Đakovića i NN lica koju sam podnio još prije dvije godine, a koja se tiče krivičnih djela iznude i primanja mita. Miladin Pandurević je jasno i nedvosmisleno priznao da je morao da da mito određenim ljudima, a kao savjestan građanin sam na tu okolnost podnio krivičnu prijavu, jer Okružno javno tužilaštvo Banjaluka nije reagovalo po službenoj dužnosti”, navodi Blagić i dodaje da ipak nema mnogo optimizma s obzirom na, kako kaže, dosadašnji rad OJT Banja Luka.

Prema navodima ovog medija, uskoro će biti ispitani i sam Miladin Pandurević, kao i okrivljeni Mato Đaković.

Šta je tačno izjavio Pandurević prije više od dvije godine, podsjetite se u videoprilogu.

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...