AUTOCESTE FBiH DALE POSAO FIRMI IZ POSUŠJA: Obnavlja se regionalna cesta Tromeđa - Zvirovići u blizini autoceste

Vrijednost posla je 930.919,82 KM bez PDV-a.

  • Ekonomija

  • 04. Jun. 2020  04. Jun. 2020

  • 0

KTM-BRINA d.o.o. Posušje dobila je posao izvođenja dodatnih radova na rehabilitaciji regionalne ceste R425a na dionici Tromeđa - Zvirovići u dužini oko 5,8 kilometara, prenosi poslovni portal Akta.ba.

Vrijednost posla je 930.919,82 KM bez PDV-a.

Početkom godine JP "Autoceste FBiH" provelo je još jedan tender koji se odnosi na nadzor nad izvođenjem radova na rehabilitaciji regionalne ceste R425a na dionici Tromeđa - Zvirovići u dužini oko 5,8 kilometara. Posao su dobili IPSA Institut d.o.o. Sarajevo i IGH d.o.o. Mostar.

Dionica Tromeđa – Zvirovići, kako smo ranije pisali, izvođački je podijeljena na tri dionice.

Na dionici I (Zvirovići – Miletina) završeni su svi radovi osim polaganja habajućeg sloja asfalta, što će biti odrađeno kada to vremenske prilike budu dopuštale, ali kako je već ranije položen nosivi sloj asfalta, promet ovom dionicom se odvija nesmetano.

Na dionici II (Miletina – Atlas) intenzivni su zemljani radovi, osobito na zamjeni lošenosivog tla u posteljici ceste, kao i izmještanje postojećih te izrada novih instalacija koje se polažu u trup ceste (oborinska odvodnja, elektroinstalacije, TK i kablovska mreža). Pored navedenog, izmješta se i postojeći vodovod od Miletine do Tromeđe.

Ranije su izrađeni potporni AB zidovi u ukupnoj dužini od više od 250 metara te su položeni 20kV SN kablovi za napajanje autoceste električnom energijom sa 110kV TS Čitluk2 – Međugorje.

Istovremeno se vrše i pripreme za početak radova na dionici III (Atlas – Tromeđa), u sklopu kojih je izvršeno iskolčavanje trase ceste, kao i obilježavanje svih postojećih instalacija koje će biti potrebno izmjestiti u fazi izvođenja građevinskih radova na rehabilitaciji ove dionice.

Ugovor o izvođenju radova sklopljen je sa poduzećem KTM Brina d.o.o. Posušje u vrijednosti od 5.448.481,38 KM sa PDV-om, a nadzor vrši Konzorcij IPSA Institut d.o.o. Sarajevo i IGH Mostar. Završetak radova na rehabilitaciji regionalne ceste Tromeđa – Zvirovići planiran je u ovoj godini.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...