UHVAĆENI NA DJELU: Hakeri iz ove dvije zemlje „upali“ u izborne štabove Trumpa i Bidena…

Ranije ove godine obavještajna kompanija Area1 objavila je da su ruski hakeri ciljali na firme koje su u vezi s ukrajinskom plinskom kompanijom u čijoj je upravi ranije bio Bidenov sin Hunter Biden

  • Svijet

  • 04. Jun. 2020  

  • 0

Hakeri pod patronatom Kine i Irana nedavno su upali u mejlove osoblja zaposlenog u izbornim štabovima američkih predsjedničkih kandidata Joea Bidena i Donalda Trumpa, izjavio je u četvrtak Shane Huntley, visokorangirani operativac za sigurnost u Googleu.

Kineski hakeri ciljali su na uposlene u kampanji Bidena, dok su iranski upali u mailove koji pripadaju članovima Trumpovog tima, prenosi Tanjug, pozivajući se Reuters.

Huntleyjeve tvrdnje, objavljene na Twitteru, najnoviji su dokaz digitalnog špijuniranja političara različitih orijentacija.

Huntley je dodao da "nema znakova kompromitiranja" ijedne od dvije predsjedničke kampanje.

Google bez objašnjenja

Iranski pokušaji proboja u elektronske poruke Trumpovih uposlenika evidentirani su i ranije.

Prošle godine Microsoft je najavio da je grupa pod imenom Charming Kitten pokušala upasti u e-mail račune koji pripadaju jednoj američkoj predsjedničkoj kampanji, koju su izvori identificirali kao Trumpovu.

Ranije ove godine obavještajna kompanija Area1 objavila je da su ruski hakeri ciljali na firme koje su u vezi s ukrajinskom plinskom kompanijom u čijoj je upravi ranije bio Bidenov sin Hunter Biden.

Google nije dao objašnjenje šta stoji iza Huntleyevog tvita.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...