ŠTA SE DOGAĐA U TURSKOJ: Erdogan uveo nove oštre mjere zabrane, policijski sat traje do...

Prvi policijski sat bio je uveden 11. i 12. aprila da bi se potom takva mjera koristila više puta.

  • Svijet

  • 05. Jun. 2020  05. Jun. 2020

  • 0

Turska će uvesti dvodnevni policijski sat u 15 provincija kako bi smanjila širenje koronavirusa, koji je do sada odnio više od 4.600 života u ovoj državi, javlja agencija Anadolija te dodaje kako će zabrana kretanja početi u petak u ponoć.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Turske navelo je kako će policijski sat nastupiti u Ankari, Istanbulu, Izmiru, Balikesiru, Bursi, Eskisehiur, Gaziantepu, Kayseriju, Kocaeliju, Konyi, Manisi, Sakaryi, Samsunu, Vanu i Zonguldaku.

U saopćenju ministarstva navodi se kako će do početka zabrane kretanja tržnice, prodavnice hrane, voća i povrća te mesare moći raditi do 23 sata u petak po lokalnom vremenu. Ove prodavnice će 6. juna raditi od 10 do 17 sati, dok će dan kasnije biti zatvorene.

Agencija Anadolija dodaje kako će pekare raditi tokom tog perioda te kako će restorani moći dostavljati hranu na kućne adrese.

Oporavilo se 131.700 ljudi

Prvi policijski sat bio je uveden 11. i 12. aprila da bi se potom takva mjera koristila više puta.

Anadolija navodi kako je do sada u Turskoj koronavirusom zaraženo 167.410 osoba, od kojih se više od 131.700 oporavilo.

Nakon pojave u kineskom Wuhanu u decembru prošle godine, novi koronavirus proširio se na najmanje 188 država i regija širom svijeta.

Pandemija je ubila više od 388.000 ljudi na planeti, potvrđeno je 6,5 miliona slučaja zaraze, od kojih se 2,8 miliona oporavilo, navodi američki Univerzitet "Johns Hopkins".

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...