VULIN RIGA VATRU: „U Hrvatskoj ustaše nikada nisu ni silazile sa vlasti, nekad su se zvali komunistima, nekada socijaldemokratima, a nekada se zovu HDZ…“

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je da ne očekuje od Hrvatske da se odrekne ustaštva, ali da je očekivao reakciju EU na odluku suda u Hrvatskoj da je ustaški pozdrav "Za dom spremni" prihvatljiv prije izvođenja svake pjesme pjevača ustaških pjesama Thompsona.

  • Regija

  • 05. Jun. 2020  05. Jun. 2020

  • 3

"Imate Hrvatsku u kojoj je ustaški pozdrav 'Za dom spremni', po odluci suda, legalan. Ne očekujem od Hrvata da se odreknu ustaštva, ta ideologija je, nažalost, u Hrvatskoj isuviše jaka", rekao je Vulin za lokalnu televiziju u Kraljevu.

Dodao je da vidi da u Hrvatskoj ustaše nikada nisu ni silazile sa vlasti, nekad su se zvali komunistima, nekada socijaldemokratima, a nekada se zovu HDZ.

"Ali, ustaše očigledno nikada nisu prestale da vladaju Hrvatskom, to je njihova ideologija i filozofija", rekao je Vulin.

On je dodao da ne može da razumije zašto EU šuti i upitao da li možda šute zato što se ustaški pozdrav "Za dom spremni" uglavnom odnosi na Srbe.

"Da li možete da zamislite da je sud u Austriji doneo odluku da je pozdrav 'zig hajl' pre neke pesme prihvatljiv? Ceo svet bi reagovao. Zašto ćute? Da li je problem to što se 'Za dom spremni' uglavnom odnosi na Srbe? Ja ne mogu da nađem objašnjenje zašto se ćuti", rekao je Vulin.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...