PJANIĆEV VELIKI PRIJATELJ OTKRIO SVE KATALONCIMA: "Ne bih vam ovo trebao reći, ali…"

Katalonski "Sport" razgovarao je s Adisom Junuzovićem, najboljim prijateljem Miralema Pjanića i čovjekom koji već godinama prati bh. reprezentativca i njegovu karijeru.

  • Sport

  • 05. Jun. 2020  05. Jun. 2020

  • 0

Katalonce zanima sve o Pjaniću sada kada ga silno želi Barcelona pa im je upravo Junuzović govorio o našem reprezentativcu.

"Miralem je igrač izvanredne tehnike. Uspijeva da igra brzo, s nekoliko dodira i da loptu pošalje tačno tamo gdje želi, jer svojim očima vidi neke puteve koji ostali igrači ne mogu ni da zamišljaju. Uvijek je podignute glave, sa savršenim dodavanjima i mnogim asistencijama saigračima. Ne treba zaboraviti njegove velike sposobnosti prilikom izvođenja slobodnih udaraca. U Juventusu se, zapravo, govori da ima svoju 'mattonelu' i da odatle nikada ne promašuje kada šutira premagolu", ispričao je Junuzović za "Sport".

"Pjanić je sjajan profesionalac, nikad nisam vidio tako odlučnu i marljivu osobu poput njega. Miralem je inteligentan dječak, njegovi saigrači i njegovi treneri ga jako vole, jer na terenu uvijek daje sve. Gledajte, kako ga prijatelji zovemo, on je primjer koji treba slijediti i, također, iz tog razloga, uspio je dostići najviši nivo."

Pjanić je sa svojih 30 godina igrao na gotovo svim pozicijama u sredini: gdje mislite da iz njega možete izvući najbolje?

"Dobro ga vidim kao broj 8, ali vrlo je duktilan igrač i vrlo dobro se snalazi u Juventusu kod Maurizija Sarrija. To jasno pokazuje da govorimo o jednom od najboljih veznjaka u cijeloj Evropi."

Nije slučajno što je u Italiji već osvojio sve...

"Da, u Italiji je Mire prešao dug put i sada je svjestan da može sjesti za stol s najboljima u Evropi. Vođa je bosanskohercegovačke reprezentacije, a u Seriji A je već osvojio sve, demonstrirajući i potvrđujući svoj ogroman talent iz sezone u sezonu. U Rimu je bio otkrovenje i veliki protagonist, ali posebno mi se dojmilo ono što je postigao u Torinu. Sljedeći mu je cilj, jedino što mu nedostaje, osvojiti Ligu prvaka."

Da li vas iznenanađuje to što ga želi Barcelona?

"Nikako. Ne bih vam ovo trebao reći, ali igranje u Barceloni oduvijek je bio Pjaniću san. Ne propušta nijednu utakmicu Barcelone, jer je potpuno zaljubljen u predivan stil igre i filozofiju kluba. Mire ima nivo igranja u bilo kojem klubu na planeti."

Međutim, priča se da je oduvijek volio Real Madrid...

"Nije tako. Jedina istina je da je Pjanić kao fudbaler volio Zinedinea Zidanea. Istina je upravo to. Na fudbalskom nivou, Mire voli Barcin DNK, u to nema nikakve sumnje."

Kako je Pjanić reagovao na Barcin interes?

"Nije problem, bez obzira na to što će se dogoditi. Znam da će Miralem biti stopostotni profesionalac tokom cijelog boravka u Juventusu. Danas ne znam hoće li ovog ljeta mijenjati momčad ili ne, kažem vam istinu, ali siguran sam da će, dok Pjanić igra za Juve, dati sve od sebe da sa "Starom damom" osvoji bilo koji mogući naslov i nastavi rasti zajedno sa svojim sjajnim saigračima."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...