SRBIJANSKI FUDBALER PRED OTKAZOM U LA GALAXYJU: Njegova supruga napisala komentar koji je izazvao bijes javnosti

"Preuzimam potpunu odgovornost", kaže Katai

  • Sport

  • 05. Jun. 2020  

  • 0

Aleksandar Katai, srbijanski fudbaler i član LA Galaxyja, našao se u velikom problemu zbog komentara svoje supruge na društvenim mrežama.

Tea Katai je neprimjerenim riječima komentarisala događaje u SAD i vrijeđala demonstrante, koji su proteklih dana protestovali zbog smrti Georgea Floyda.

Zbog njenih navoda, oglasio se i nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i Vojvodine.

"Objave moje supruge na društvenim mrežama su neprihvatljive. Ne dijelim te poglede na svijet i ne toleriše se to u mojoj porodici. Rasizam, djelimično protiv tamnopute zajednice, nije samo preovladavajuće u Evropi i SAD, već širom svijeta. Oštro osuđujem nadmoć, rasizam i nasilje protiv druge boje kože, životi tamnoputih su bitni”, rekao je Katai.

On je naveo da je sve što se desilo "greška njegove porodice".

"Preuzimam potpunu odgovornost, pobrinuću se da moja porodica i ja preduzmemo sve bitne korake da naučimo, razumijemo, slušamo i podržimo tamnoputu zajednicu. Razumijem i da će biti potrebno vremena da zaslužim opet podršku ljudi Los Angelesa. Spreman sam da uložim neophodan rad i napor da naučim iz ovih grešaka i budem bolji saveznik i zastupnik u borbi za jednakost. Žao mi je zbog bola koji je nanesen porodici Los Angeles Galaxyja i svima koji se bore protiv rasizma”.

Tim povodom se saopštenjem oglasio i njegov klub.

"Ranije u toku dana saznali smo za serije rasističkih uvreda Tee Katai na društvenim mrežama. LA Galaxy osuđuje ovakve objave i odmah je zatražio da se uklone. LA Galaxy je protiv rasizma i održaćemo sastanak sa Aleksandom u četvrtak kako bismo vidjeli šta ćemo dalje”, navedeno je u saopštenju.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...